Actueel nieuws over wat er leeft in de maatschappij

Een rondreis door Gran Canaria

Geplaatst door op Apr 27, 2012 in Actueel

Duinen van Mas PalomasNa een aantal maal in een resort verbleven te hebben op Gran Canaria leek het me een goed plan het beter te leren kennen. De volgende vakantie werd een rondreis over het Spaanse eiland. Het klimaat was ik al bekend mee en is zodanig aangenaam dat ik eigenlijk nergens anders op vakantie wil. Ik ben blij dat ik het heb gedaan, het was werkelijk fantastisch. Het eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen de alles-inclusieve resorts. Daar ben ik wel achter gekomen.

Het eiland is enorm veelzijdig wat natuur betreft. Vulkanische rotspartijen, weelderig begroeide heuvels en de prachtige kustlijn zijn hoogtepunten. Het idee was om lekker rond te rijden en her en der in een vakantiehuis op Gran Canaria te verblijven. Het mooie is dat de binnenlanden van dit schitterende eiland nog lang niet verpest zijn door het massatoerisme aan de zuidkust. De prijzen zijn schappelijk en de bewoners enorm gastvrij. Zo ging ik op een pleintje zitten in Santa Brigida waar een aantal oude mannen een potje schaak aan het spelen waren en werd direct uitgedaagd. De mannen wisten niet dat ik aardig wat ervaring heb in het Koninklijke spel en ik won dan ook. Niet erg, de mannen vonden het prachtig en ik heb de rest van de middag wijntjes met ze gedronken.

Na een aantal dagen kwam ik terecht in Fataga. Een zeer schattig plaatsje midden op het eiland. Het dorpje heeft een authentieke dorpskern met rond het centrale plein terrasjes waar het echte genieten kan beginnen. Lekker met een tafel tapas voor je en een lokaal wijntje in de hand naar de bedrijvigheid op het plein kijken. Niet dat het druk was, de bewoners hier weten namelijk wat leven is – lekker rustig aan doen en je aanpassen aan het klimaat.

Een vakantiehuis op Gran Canaria permanent bewonen is dan ook mijn droom geworden. Niet aan de zuidkust maar in een pittoresk dorp als Fataga. Je dagen hier slijten zal zeker geen straf voor me zijn. Dromen mag altijd. Wie weet komt deze nog uit ook!

Deze tekst werd geschreven door onze gastschrijver Kees

Foto gemaakt door Thomas Abraham – FotoliaGerelateerde artikelen: