Actueel nieuws over wat er leeft in de maatschappij

Feesten aan de Copa Cabana – beleef het carnaval in Brazilië

Geplaatst door op Feb 14, 2014 in Actueel

Vrouw tijdens het carnaval in RioHet carnaval in Brazilië zorgt ervoor dat u het land op de meest prachtige manier kunt gaan zien. Wellicht heeft u er op televisie of in de bladen al eens wat van gezien, al zal dat in het algemeen niet vallen bij wat u daar ter plekke mee gaat maken.Carnaval in het voorjaar

Het carnaval in Brazilië vindt over het algemeen in het voorjaar of aan het eind van de winter plaats. In 2013 was dit van 8 tot 13 februari en dit jaar besloot men het carnaval van 28 februari tot 5 maart te houden. Het is van groot belang om er rekening mee te houden dat het om een totaal ander feest gaat als hoe we dat hier in Nederland kennen. Natuurlijk is er sprake van een groot feest, maar het is de zomerse sfeer in combinatie met de salsamuziek en de prachtige praalwagens die het meest belangrijk zijn. De Braziliaanse vrouwen hebben er dan ook alles voor over om zich uiteindelijk te laten kronen tot de sambakoningin van het jaar.

Samba muziek en prachtige dansen

Tijdens het carnaval in Brazilië zijn het de sambamuziek en de prachtige dansen die centraal staan. Dat heeft te maken met het feit dat men er houdt van dansen en het zorgt voor een geweldige sfeer. Laat de zomer op een unieke wijze tot u komen door een bezoek te brengen aan het carnaval in dit land, waar de glimlach een van de belangrijkste onderdelen van het gezicht is. Er zijn ook vele goedkope accomodaties beschikbaar, dus reden genoeg om eens het carnaval in Brazilië zelf te beleven.

Een groot volksfeest

Tijdens het carnaval in Brazilië is er sprake van een groot volksfeest, waarbij kosten noch moeite worden gespaard om tot de mooiste creatie te komen. Het hoogtepunt van de optocht vindt plaats in het Sambadrome, waar de verschillende wagens en vrouwen beoordeeld worden, om uiteindelijk te bepalen wie de sambakoningin van het jaar zal worden. Iedere wagen heeft 80 minuten de tijd om door het stadion te trekken en op die manier te laten zien wat men in huis heeft.

Foto: Pics money – Fotolia.com

Gerelateerde artikelen: