Actueel nieuws over wat er leeft in de maatschappij

Stedentrip: winkelen in Amsterdam

Geplaatst door op Mar 13, 2012 in Actueel

Keizersgracht in AmsterdamEen stedentrip naar Amsterdam kan uitstekend benut worden om uitgebreid te gaan winkelen. In de hoofdstad van Nederland is er een groot aanbod van winkelstraten beschikbaar met een diversiteit aan winkels. De stad wordt dan ook met recht aangemerkt als één van de grootste winkelsteden van het land. De verscheidenheid van het aanbod van winkels maakt het voor iedereen mogelijk om op persoonlijke wijze invulling te geven aan het winkelen in Amsterdam.

De leukste winkelstraten in Oud-Zuid

Een leuke winkelstraat in Amsterdam is de P.C. Hooftstraat in Oud-Zuid, die bekend staat als de meest exclusieve winkelstraat van het land. Hier vindt men een aanbod van chique en luxe winkels. De meest bekende modemerken zijn hier in de winkels beschikbaar met een divers aanbod van exclusieve kleding, schoenen en accessoires. Maar ook op het gebied van decoratie, interieur en persoonlijke verzorging kan men hier in stijl terecht. Overigens kruist de P.C. Hooftstraat met de Van Baerlestraat. Deze straat in Oud-Zuid biedt eveneens een verscheidenheid aan winkels met stijlvolle en luxe artikelen.

Winkelen in de beroemde Kalverstraat

De meest bekende winkelstraat naast de P.C. Hooftstraat is ongetwijfeld de Kalverstraat. Hier vindt men naast een divers winkelaanbod in de straat ook warenhuizen en grote winkelketens. De winkels in de straat worden hier overigens afgewisseld met gezellige lunchrooms en uitstekende restaurants. Winkelen kan in deze straat bovendien gecombineerd worden met een bezoek aan het Amsterdams Historisch Museum of aan het Oranje Voetbal Museum.

Goedkoop winkelen in Amsterdam

Naast dat er in Amsterdam een groot aanbod is van exclusieve en dure winkels, is het ook mogelijk om goedkoop te winkelen in Amsterdam. Dat kan bijvoorbeeld op één van de vele markten, zoals de Albert Cuyp markt en op de Dappermarkt. De Albert Cuyp staat bekend om de echte Amsterdamse gezelligheid en op de Dappermarkt heerst er een unieke exotische sfeer. Op het Damrak is er verder een divers aanbod van voordelige souvenirwinkels te vinden.

Winkelen met creditcard

Een stedentrip naar Amsterdam met als één van de doelen om er te gaan winkelen, kost natuurlijk geld. Veilig betalen kan uiteraard op verschillende manieren, maar met de Flying Blue Creditcard van American Express is dat gegarandeerd. Bovendien biedt dit type creditcard het voordeel dat er Award Miles mee gespaard kunnen worden. En dat aantal Award Miles kan uiteraard flink oplopen tijdens het winkelen in Amsterdam. Betalen met de creditcard kan in elk geval in alle grote winkels en warenhuizen net als in de luxe winkelstraat P.C. Hooftstraat.

Foto: Mihai-Bogdan Lazar – Fotolia.comGerelateerde artikelen: