Actueel nieuws over wat er leeft in de maatschappij

Altijd een duidelijke uitleg: whiteboards

Geplaatst door op Jan 29, 2013 in Economie

Een man schrijft op een whiteboardMet een whiteboard heeft u de mogelijkheid om een duidelijke uitleg te geven. Zodra u een vergadering heeft met een aantal anderen kan het ontzettend helpen om gebruik te maken van een whiteboard. Zoals we allemaal weten zegt een beeld in bepaalde gevallen meer dan 1.000 woorden.


Overzicht op een whiteboard

Met behulp van een whiteboard kunt u er allereerst eenvoudig voor zorgen dat er een bepaald overzicht ontstaat. Door bepaalde concepten van elkaar te scheiden of juist met elkaar te combineren zorgt u ervoor dat men een goed beeld krijgt van wat u bedoelt. Laat zien wat de beide concepten met elkaar te maken hebben, of wat de verschillen hiertussen zijn. Daarnaast kunt u natuurlijk gebruik maken van symbolen en kleine tekeningen, om het een en ander zo goed mogelijk duidelijk te maken aan uw publiek.

Eenvoudig schrijven en uitwissen

Het grote voordeel van een whiteboard is dat u er eenvoudig op kunt schrijven, maar dat het daarnaast ook goed mogelijk is om iets uit te wissen. Schrijf de eerste belangrijke punten van uw presentatie op en wis deze uit op het moment dat u ze besproken heeft. Op die manier maakt u weer ruimte vrij om nieuwe aantekeningen te maken en kunt u op een natuurlijke wijze verder gaan met uw presentatie. Het mooie van een whiteboard is dat u het onbeperkt kunt blijven beschrijven en weer kunt wissen, totdat u uw volledige presentatie heeft afgerond.

Meerdere kleuren

Tenslotte kunt u het whiteboard gebruiken met behulp van een aantal verschillende kleuren, waardoor u een heel duidelijke uitleg kunt geven. Door bepaalde elementen een andere kleur te geven kunt u ze meer op laten vallen, of heeft u de mogelijkheid om verschillen aan te geven. Het is de combinatie van deze elementen die het whiteboard tot een zeer geschikt medium maakt. Wat dat betreft is het verstandig om u eens verder in te laten lichten over het gebruik van een whiteboard, of het gewoon een keer te proberen binnen uw onderneming.

Foto: Helder Almeida – FotoliaGerelateerde artikelen: