Actueel nieuws over wat er leeft in de maatschappij

Geld verdienen door afval te scheiden

Geplaatst door op Jul 14, 2011 in Economie

Geld verdienen door afval te scheidenHet scheiden van afval doen we in Nederland al een aantal jaren. Er bestaat echter het idee dat we het eigenlijk allemaal voor niets doen. Onder andere om die reden kiezen veel mensen er dan ook voor om er niet heel bewust mee bezig te zijn. Ze richten zich liever op andere zaken en gooien al het afval gewoon in dezelfde bak. Door er een financiële beloning tegenover te zetten hoopt de gemeente Pijnacker-Nootdorp ervoor te zorgen dat mensen zich beter bewust worden van de mogelijkheden op dit gebied. Zo valt er nu geld te verdienen door het afval goed te scheiden.

Gemakkelijk geld verdienen met afval

Het geld verdienen met afval kan op verschillende manieren. Zo kunt u met textiel of plastic 25 cent per kilo ophalen. Door het afval te verzamelen en vervolgens weg te brengen kunt u zo gemakkelijk wat extra geld verdienen. Bovendien kost het niet veel tijd om het afval weg te brengen en op de juiste plaats af te leveren. Aangezien u het kunt doen wanneer u wilt is het een uitstekende manier om wat extra geld op te halen en tegelijkertijd mee te werken aan een beter milieu. U kunt zo twee verschillende doelen dienen met een enkele en eenvoudige handeling.

Proef in de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Men is begonnen in Pijnacker-Nootdorp met de proef om het afval te scheiden. Om het afval weg te kunnen brengen zijn er 6 verschillende punten ingericht. Zo hebben iedere 3000 inwoners de beschikking over een eigen punt en kunnen ze hun afval mooi in de buurt wegbrengen. Wat dat betreft is het heel gemakkelijk om even wat extra geld te verdienen door het afval netjes te scheiden. Met het project probeert de gemeente ervoor te zorgen dat mensen anders gaan denken over het scheiden van afval. Onder andere om die reden hebben ze het de mensen gemakkelijk gemaakt hun afval weg te brengen.

Anders denken over het scheiden van afval

Uiteraard is het interessant om geld te verdienen door het afval weg te brengen. Het is aan de andere kant echter ook een manier om mensen meer bewust te maken van het nut van het scheiden van afval. Wanneer ze er geld mee kunnen verdienen is de kans groot dat ze in zullen zien dat het nut heeft om dit te doen. De gemeente hoopt er dan ook op dat mensen op deze manier beter na gaan denken over het scheiden van hun afval en tot ook in de toekomst goed met het milieu om blijven gaan.

Foto: Dennis Aldag – Fotolia.comGerelateerde artikelen: