Actueel nieuws over wat er leeft in de maatschappij

Logistiek op het water: verschillende taken op een containerschip

Geplaatst door op Jan 16, 2014 in Economie

container-schipContainerschepen worden vaak de motor van de internationale economie genoemd. Ze verbinden continenten met elkaar en maken het mogelijk om met Amerikaanse wagens rond te rijden of te bellen met de nieuwste iPhone. De logistiek op het water is voor veel landen een belangrijke pijler in de economie. Daarbij denken we alleen nog maar aan de werkgelegenheid die wereldhavens als Antwerpen of Rotterdam met zich meebrengen. Ook op een containerschip wordt hard gewerkt, al valt het aantal bemanningsleden in vergelijking met een cruiseschip nog best mee. Op een gemiddeld containerschip werken tussen de 10 en 30 bemanningsleden. Dat aantal hangt af van rederij tot rederij. Op het grootste containerschip ter wereld, de Emma Maersk, werken bijvoorbeeld maar 13 bemanningsleden. Op de MSC Beatrice, toch 40 meter kleiner, is er dan weer plaats voor het dubbele aantal bemanningsleden.

Werken op een containerschip vraagt grote opofferingen

Bemanningsleden zijn vaak weken van huis en het leven op zee is fysiek belastend door de vele lange dagen. Daar staat dan weer een goed loon tegenover, vaak aangevuld met allerhande premies. Dit geldt enkel voor schepen die varen onder Amerikaanse of Europese vlag. De concurrentieslag woedt momenteel in alle hevigheid in de sector. De strenge wetgeving rond veiligheid en de hoge personeelskosten maken dat Westerse vrachtschepen nog maar moeilijk kunnen concurreren met de lageloonlanden. Het is zelfs zover gekomen dat nog amper 250 cargoschepen onder Amerikaanse vlag varen op een totaal van 40.000 wereldwijd.

De belangrijkste persoon op een containerschip is zoals op elk ander schip de kapitein. Die voert het commando over het schip, legt contacten met de havens waar hij gaat aanmeren en geeft de nodige info door over het aantal containers aan boord en de inhoud. Onderhoudspersoneel vormt een belangrijke pijler van het personeelsbestand op een containerschip. Het hoog opgeleide onderhoudspersoneel (Zeevaartschool) staat in voor het dagelijks onderhoud en ook de controle van de stoomketel of het beheren van een Flowmeter van de nieuwste generatie behoren tot het takenpakket. Het meeste werk gebeurt evenwel aan wal bij het uit- en inladen van het schip. De grootste containerschepen kunnen tot 15.000 containers vervoeren. Men is vaak met 100 man tegelijk bezig om het schip in- en uit te laden.

Afbeelding: Harald Bolten – FotoliaGerelateerde artikelen: