Actueel nieuws over wat er leeft in de maatschappij

Kritiek van voorzitter CDA-denktank op Maxime Verhagen

Geplaatst door op Sep 5, 2011 in Politiek

Vergaderzaal parlamentEr is kritiek gekomen vanuit het CDA op Maxime Verhagen. Dit komt van de voorzitten van de CDA-denktank ‘Slangenburgberaad’. Hein Pieper is namelijk van mening dat Maxime Verhagen het als minister uitstekend doet, maar dat het CDA-geluid onvoldoende tot uiting komt in het geheel. Op die manier gaat het geluid van het CDA verloren in de rest van de storm, waardoor het als het ware een algemene minister is geworden. Hij wil graag dat Maxime Verhagen er weer voor zorgt dat kiezers hem zullen herkennen als iemand van de eigen partij. Hein Pieper heeft de kritiek geuit in een interview met nu.nl.

Ontstaan op LinkedIn

De CDA-denktank is eigenlijk ontstaan op LinkedIn. Hein Pieper besloot hier vorig jaar een groep te starten, toen er verschillende fouten werden gemaakt binnen de partij. Het groeide uit tot een groep met ongeveer 600 leden, die verder besloten was. Grote namen binnen het CDA als Michael Sijbom en Jack Biskop werden lid van de groep en besloten mee te gaan praten over het reilen en zeilen van de partij. Op die manier ontstond er als het ware een denktank die in staat is om de top van de partij van goede adviezen te voorzien.

Openbare website waar ideeën kunnen worden gedeeld

Tegenwoordig is de denktank veel groter geworden dan alleen de groep op LinkedIn. Om die reden is er dan ook voor gekozen om de website Christendemocraat.nl in het leven te roepen. Deze website is in tegenstelling tot de groep op LinkedIn voor iedereen toegankelijk en biedt u daarmee de mogelijkheid om mee te praten. Zo kunnen er verschillende ideeën worden geuit, die de partij uiteindelijk verder moeten gaan brengen. Door gebruik te maken van de kennis van het land kan de partij zich richten op wat er echt leeft en moet zo de weg naar boven weer worden ingeslagen.

Gevarenzone is voor het CDA aangebroken

Hein Pieper benadrukt dat de gevarenzone voor het CDA is binnengegaan. De afgelopen verkiezingen kreeg de partij een grote klap te verwerken en het is nog niet zeker dat zoiets opnieuw kan gaan gebeuren. Dit komt onder andere door het feit dat Maxime Verhagen vooral een goede minister is, maar aan de andere kant te weinig aangeeft dat hij lid is van het CDA. Het zou volgens Pieper dan ook goed zijn wanneer de verschillende ministers duidelijker gaan maken dat zij van het CDA zijn. Zo kan er weer een eigen geluid ontstaan en kan de partij revanche nemen bij de volgende verkiezingen.

Foto: Wildis Streng – FotoliaGerelateerde artikelen: